İngiliz vekil: İsrail'e silah satılması, uluslararası hukuku ihlal etmektir

İngiliz vekil: İsrail'e silah satılması, uluslararası hukuku ihlal etmektir
İşçi Partisi Milletvekili Zarah Sultana, İngiltere'yi İsrail'e silah satarak bölgesel savaşta suç ortağı olmakla suçladı ve uluslararası hukukun ihlal edildiğini vurguladı.

İngiltere’deki İşçi Partisi milletvekili Zarah Sultana, hükümetin İsrail’e silah satışı konusunda sert eleştirilerde bulundu. Sultana, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail’in Lübnan’a düzenlediği hava saldırılarında 182 kişinin hayatını kaybettiğini ve yüzlerce kişinin yaralandığını hatırlattı. İngiltere’nin İsrail’e silah satışını sürdürmesini "bölgesel savaşa suç ortaklığı yapmak" olarak nitelendirdi.

İHRACAT LİSANSLARINA TEPKİLER BÜYÜYOR

İngiltere hükümeti, İsrail’e silah ihracatına devam ederken, bu durum hem halk hem de uluslararası toplum tarafından yoğun eleştiri alıyor. Dışişleri Bakanı David Lammy, 2 Eylül'de yaptığı açıklamada, İsrail'e verilen 350 silah ihracat lisansından yalnızca 30'unun askıya alındığını duyurmuştu. Ancak insan hakları örgütleri, bu kısmi ambargonun yetersiz olduğunu savunuyor ve silah tedarikinin tamamen durdurulması gerektiğini belirtiyorlar.

HIZ KESMEYEN SALDIRILAR

İsrail, Lübnan’ın güneyindeki kentler ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda ölenlerin sayısının 274’e ulaştığını, yaralı sayısının ise 1024 olduğunu açıkladı. Ülkenin güneyinden kuzeye doğru büyük bir göç dalgası yaşanıyor.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülkede eğitime ara verildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı ise okulların yerinden edilen vatandaşlara barınak olarak açıldığını bildirdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.