İngiltere'de Gazze'ye destek için yeni parlamento grubu kuruldu

İngiltere'de Gazze'ye destek için yeni parlamento grubu kuruldu
İngiltere'de eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ve 4 bağımsız milletvekili, Gazze'ye destek vermek amacıyla "Bağımsız İttifak" adlı yeni bir parlamento grubu kurduklarını açıkladı.

İngiltere'de eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ve dört bağımsız milletvekili, yeni bir parlamento grubu kurduklarını duyurdu. "Bağımsız İttifak" adını verdikleri bu grup, resmi bir siyasi parti olarak faaliyet göstermeyecek, ancak parlamentodaki etkiyi artırmak amacıyla bir araya geldi.

ORAK HAREKET EDEREK ETKİLERİNİ ARTIRMAK İSTİYORLAR

Grup üyeleri, İngiltere Parlamentosu'nda "umutsuzluğun hüküm sürdüğünü" belirterek, mecliste umut olmayı amaçladıklarını ifade etti. Bağımsız İttifak, kemer sıkma politikaları, sosyal refah ve İsrail’e silah satışı gibi konularda ortak hareket ederek etkilerini artırmayı hedefliyor.

Grubun üyeleri arasında 4 Temmuz 2024 genel seçimlerinde İşçi Partisinden adaylığı engellenen Jeremy Corbyn'in yanı sıra milletvekilleri Shockat Adam, Ayoub Khan, Adnan Hussain ve Iqbal Mohamed bulunuyor. Bağımsız İttifak, 4 milletvekili bulunan Yeşiller Partisi’nden daha fazla milletvekiline sahip olurken, aşırı sağcı Reform UK partisinin sahip olduğu milletvekili sayısına eşit oldu.

Bu beş milletvekili, genel seçimlerde Müslüman nüfusun yoğun olduğu bölgelerde Filistin destekçisi duruşlarıyla dikkat çekmiş ve İşçi Partisi milletvekili adaylarını geride bırakmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.