İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kimliksiz kargo teslimatına rekor ceza

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kimliksiz kargo teslimatına rekor ceza
Bolu'da kimliksiz teslimat yapan kargo şirketi 82 bin lira ceza aldı. İnternet üzerinden satışı yapılan cep telefonu kaybolunca, mahkeme kargo şirketini ağır kusurlu buldu.

Bolu'da yaşayan Hüseyin T, cep telefonunu satmak için internet sitesine ilan verdi. İstanbul'dan Oktay Ş. adında bir kişi ile anlaştı. Ancak telefon, kimlik sormadan başka birine teslim edilerek kayboldu.

Hüseyin T, kargo şirketi ve dolandırıcılık suçundan şüphelenerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak kargo şirketi zararın ödenmesini reddetti. Bunun üzerine Hüseyin T, Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Ancak heyet başvuruyu reddetti.

TALEBİ REDDEDİLİNCE DAVA AÇTI

Hüseyin T. Oktay Ş. hakkında dolandırıldığını belirterek suç duyurusunda bulurken, kargo şirketinden de zararının tanzim edilmesini talep etti. Talebi reddedilince Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Heyetin başvuruyu reddetmesi üzerine Hüseyin T. Bolu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

MAHKEME AĞIR KUSURLU BULDU

Hüseyin T, avukatı aracılığıyla kargo şirketine dava açtı. Mahkeme, kargo şirketini "ağır kusurlu" buldu ve 82 bin lira ödemesine karar verdi. Avukat, kararın tüketici haklarını koruma açısından önemli olduğunu belirtti. Mahkeme kararı doğrultusunda kargo şirketi ödemeyi gerçekleştirdi.

Bu gelişme, tüketici haklarının korunması açısından önemli bir karar olarak değerlendiriliyor. Mahkeme, kargo şirketinin ağır kusurlu olduğuna hükmetti ve  zararın tazmin edilmesine karar verdi. Söz konusu olay, benzer durumlarda mağdur olan tüketiciler için bir emsal niteliği taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.