Irak Dışişleri Bakanı’ndan "İslam ve Arap Ülkeleri Ortak Zirvesi" çağrısı

Irak Dışişleri Bakanı’ndan "İslam ve Arap Ülkeleri Ortak Zirvesi" çağrısı
Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, savaşın yayılmasını önlemek amacıyla İslam ve Arap Ülkeleri Ortak Zirvesi düzenlenmesini önerdi.

Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, New York’ta düzenlenen Arap ülkeleri dışişleri bakanları istişare toplantısında "İslam ve Arap Ülkeleri Ortak Zirvesi" düzenlenmesi teklifinde bulundu. Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Hüseyin’in toplantıda İslam dünyası ve Arap ülkelerinin, bölgede savaşın yayılmasını durdurmak için birlikte hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptığı belirtildi.

DİPLOMATİK DESTEK ÇAĞRISI

Hüseyin, ayrıca İsrail'in saldırganlıklarını durdurmak ve Tel Aviv yönetimini Lübnan’ın egemenliğine ve güvenliğine saygı göstermeye zorlamak için diplomatik ve siyasi destek sağlanmasının önemini ifade etti. Bu bağlamda, Irak’ın Lübnan’a olan desteğinin sürdüğü de vurgulandı.

"ULUSLARARASI ACİL MÜDAHALE" ÇAĞRISI

Açıklamada, bölgenin istikrarını korumak için "uluslararası acil müdahale" çağrısında bulunulması gerektiği belirtilerek, Irak’ın bu konuda aktif bir rol oynamaya hazır olduğu ifade edildi. Hüseyin’in önerisi, İslam ve Arap ülkeleri arasında birlik ve dayanışma oluşturma amacını taşıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.