Irak'tan İsrail'e İHA saldırısı: 2 İsrail askeri hayatını kaybetti

Irak'tan İsrail'e İHA saldırısı: 2 İsrail askeri hayatını kaybetti
Irak'tan düzenlenen insansız hava aracı saldırısında iki İsrail askeri yaşamını yitirirken, 24 asker yaralandı. Saldırı, hava tespit sistemleri tarafından tespit edilemediği için askerlerin kendilerini savunmalarını engelledi.

Irak’tan insansız hava araçları (İHA) ile düzenlenen saldırıda iki İsrail askeri hayatını kaybetti, ikisi ağır olmak üzere toplam 24 asker yaralandı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Irak'tan fırlatılan iki İHA'dan birinin etkisiz hale getirildiği, diğerinin ise işgal altındaki Golan Tepeleri'nin kuzeyinde bulunan bir ordu karargahında infilak ettiği belirtildi.

İLK KEZ ÖLÜM VE YARALANMALARA NEDEN OLDU

Açıklamada, İHA'nın hava tespit sistemleri tarafından tespit edilemediği için uyarı sirenlerinin devreye sokulmadığı ve bu durumun askerlerin kendilerini savunmalarını engellediği ifade edildi. İsrail ordu radyosuna göre, Irak'taki milis grupların, Gazze savaşının başlangıcından bu yana İsrail topraklarına düzenledikleri saldırılarda ilk kez ölüm ve yaralanmalara neden olduğu vurgulandı.

"IRAK İSLAMİ DİRENİŞİ"

"Irak İslami Direnişi" isimli milis grup, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, çarşamba ve cuma günleri işgal altındaki topraklardaki İsrail hedeflerine İHA'larla saldırı düzenleyeceklerini duyurdu. Bu açıklama, saldırının arka planını ve milis gruplarının hedeflerini ortaya koyuyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.