İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Barış istiyoruz, ancak yanıtımız sert olacak

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Barış istiyoruz, ancak yanıtımız sert olacak
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in provokatif eylemlerine karşılık barış istediklerini, ancak gereken durumlarda sert karşılık vereceklerini ifade etti.

Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) Zirvesi'ne katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'da bulunan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile düzenlediği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

"BİZ BARIŞ İSTİYORUZ, SÜKUNET İSTİYORUZ"

Pezeşkiyan, "Kesinlikle kan dökülmesine karşıyız. Her zaman şunu söyledik: Biz barış istiyoruz, sükunet istiyoruz. Hiçbir ülkede kan aksın istemiyoruz. Ancak İsrail bizi buna zorluyor." şeklinde konuştu. İsrail'in saldırgan politikalarına vurgu yaparak, "İsrail eğer karşılık verirse yanıtımız daha sert olur." dedi.

KATAR İLE BÖLGESEL BARIŞ VE İSTİKRARI SAĞLAMAK

Pezeşkiyan, Katar ile bölgesel barış ve istikrarı sağlamak için birlikte çalışacaklarını belirtirken, iki ülke arasındaki ekonomik ve teknolojik işbirliği konularında önemli kararlar aldıklarını duyurdu.

"FİLİSTİN DEVLETİ KONUSUNDA HEMFİKİRİZ"

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ise bölgedeki gerginliğe dikkat çekerek, bu gerginliğin herkes için kötü sonuçlar doğuracağını ifade etti. Filistin sorununun çözümü konusunda aktif bir rol üstleneceklerini belirten Emir, "Başkenti Kudüs olan müstakil bir Filistin devleti oluşturulması konusunda hemfikiriz" dedi.

İRAN'IN FÜZE SALDIRILARI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e yönelik füze saldırıları düzenlediğini açıklamış ve bu saldırının, İsrail'in önceki saldırılarına karşılık olarak yapıldığını belirtmiştir. Başbakan Netanyahu, İran'ın bu eyleminin "büyük bir hata" olduğunu ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.