İran ve Lübnan liderlerinden İsrail'e karşı ortak mesaj

İran ve Lübnan liderlerinden İsrail'e karşı ortak mesaj
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve Lübnan Başbakanı Necib Mikati, New York'ta bir araya gelerek İsrail'in bölgedeki saldırganlıklarını ve sivillere yönelik saldırıları ele aldı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve Lübnan Başbakanı Necib Mikati, New York'ta gerçekleştirdikleri görüşmede İsrail'in bölgedeki saldırganlıklarını ele aldı.

"ABD'NİN DESTEĞİ OLMADAN CESARET BULAMAZDI"

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısının oturum aralarında bir araya gelen liderler, İsrail'in insanlık dışı suçlar işlediğini ve bunun uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurguladı. Pezeşkiyan, ABD'nin desteğinin bu suçların işlenmesinde önemli bir rol oynadığını ifade ederek, "Bu rejim, ABD'nin desteği olmadan bu kadar cesaret bulamazdı" dedi.

"EKONOMİK İLİŞKİLERİ KESMEK YETERLİ OLACAKTIR"

Pezeşkiyan, İsrail’in saldırganlığının durdurulması için İslam ülkelerine çağrıda bulunarak, "Bu rejimle ekonomik ilişkileri kesmek yeterli olacaktır" açıklamasında bulundu. Pezeşkiyan, Türkiye, Pakistan ve bazı Avrupa ülkeleriyle de bu konudaki görüşmelerini aktardı.

"SİYONİST REJİMİN YAPABİLECEĞİ BİR SUÇ"

Lübnan Başbakanı Mikati ise, İsrail'in saldırıları altındaki durumu uluslararası standartlara aykırı bulduğunu belirtti. Mikati, "Masum insanları hedef almak, yalnızca Siyonist rejimin yapabileceği bir suçtur" ifadelerini kullandı. Ayrıca, savaşın yayılmasını önlemek için diğer İslam ülkelerine daha büyük sorumluluklar düşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.