İran’da Mecid Revançi "Nükleer Başmüzakereci" olarak atandı

İran’da Mecid Revançi
İran, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mecid Taht Revançi'yi Nükleer Başmüzakereci olarak atadı. Eski BM Temsilcisi Revançi, müzakerelerde önemli bir rol oynayacak.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Mecid Taht Revançi, ülkenin Nükleer Başmüzakereci olarak atandı. İran devlet televizyonunun haberine göre, Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi tarafından yapılan atama ile Revançi, Siyasi İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcılığı ve Nükleer Başmüzakereci görevini üstlenecek.

Revançi, 2015’te İran ile Batı arasında imzalanan nükleer anlaşmanın müzakerelerinde Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev almış, 2019-2022 yılları arasında ise İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi olarak bulunmuştu.

ALİ BAKIRİ DIŞİŞLERİ BAKAN VEKİLİ OALRAK ATANMIŞTI

Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından, eski Nükleer Başmüzakereci Ali Bakıri Dışişleri Bakan Vekili olarak atanmıştı. Bakıri ise şimdi Erakçi'nin danışmanı olarak görev yapacak.

Son dönemde İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in onayı ve üst düzey yetkililerin açıklamaları, ABD ile nükleer müzakerelere yeniden başlanabileceğine dair umutları artırdı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, nükleer müzakereler için diplomasi fırsatlarının sürdüğünü duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.