İran'dan İsrail'e sert eleştiri: Barış veya ateşkes niyetiniz yok

İran'dan İsrail'e sert eleştiri: Barış veya ateşkes niyetiniz yok
İran'ın BM Temsilcisi Amir Said İravani, İsrail’in barış veya ateşkes peşinde olmadığını belirtti ve İsrail'i, Lübnan'a yönelik saldırılarını durdurmaya çağırdı.

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Amir Said İravani, BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada İsrail’in Lübnan'a karşı sürdürdüğü saldırıları sert bir dille eleştirdi. İravani, İsrail'in barış veya ateşkes peşinde olmadığını ve bölgeyi felaketin eşiğine getirdiğini ifade etti.

"İSRAİL VAHŞETİNİ GENİŞLETİYOR"

İsrail'in Filistin’de işlediği suçlardan bahseden İravani, "İsrail, masum insanları hedef alan saldırılarını Lübnan'a kadar genişletti" dedi. İranlı Büyükelçi, bu saldırılara karşı BM Güvenlik Konseyi'nin etkisiz kalmasında ABD’nin rolünü vurgulayarak, ABD ve Batılı müttefiklerin İsrail’e sağladığı desteğin durumu daha da kötüleştirdiğini belirtti.

İran'ın BM Temsilcisi İravani: İsrail'in barış veya ateşkes peşinde olma niyeti yok

"SALDIRILAR DURDURULMALI"

İravani, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını derhal durdurması gerektiğini söyledi ve bölgedeki daha fazla gerilimin önüne geçilmesinin tek yolunun bu olduğunu belirtti.

"İSRAİL SADECE KABA KUVVETTEN ANLIYOR"

İsrail’in ulusal güvenliklerine yönelik saldırganlıklarına karşı İran’ın gerekli misillemelerde bulunduğunu belirten İravani, İsrail’i yeni saldırılar konusunda uyardı. Ayrıca BM Güvenlik Konseyi’ne, İsrail’in saldırgan politikalarına karşı acil bir yanıt verilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

İsrail ordusu, karadan saldırı başlattığı Lübnan'da 7 askerinin daha öldüğünü açıkladı

ABD'NİN İSRAİL'E DESTEĞİ

İravani, İsrail'in saldırgan tutumunu ABD'nin sağladığı askeri ve siyasi desteğin mümkün kıldığını öne sürerek, ABD'nin Gazze'deki İsrail silahlarının önemli bir kısmından sorumlu olduğunu ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.