İspanya, Venezuela'dan Edmundo Gonzalez'i getirdi

İspanya, Venezuela'dan Edmundo Gonzalez'i getirdi
İspanya hükümeti, Venezuela'da hakkında tutuklama emri bulunan muhalefet adayı Edmundo Gonzalez'i İspanya'ya getirdi.

İspanya hükümeti, Venezuela'da hakkında tutuklama emri çıkarılan muhalefet adayı Edmundo Gonzalez'i İspanya'ya getirdi. İspanya Dışişleri Bakanlığı, Gonzalez ve ailesini taşıyan İspanyol Hava Kuvvetlerine ait askeri uçağın Madrid'deki Torrejon de Ardoz askeri hava üssüne iniş yaptığını duyurdu.

SİYASİ SIĞINMA TALEBİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Edmundo Gonzalez ve eşinin İspanya'da Dış İşlerinden Sorumlu Müsteşar Diego Martinez Belio ile Torrejon de Ardoz'a geldiği, hava üssünde ise İberya-Amerika ve İspanyolca Konuşan Ülkelerden Sorumlu Müsteşar Susana Sumelzo tarafından karşılandığı belirtildi. Gonzalez'in bundan sonraki aşamada İspanya'dan siyasi sığınma talebi sürecine başlayacağı bildirildi.Argentina recognizes Edmundo Gonzalez as president-elect of Venezuela

Venezuela'da 28 Temmuz'daki devlet başkanlığı seçiminde muhalefet koalisyonunun adayı olarak yarışan 75 yaşındaki eski diplomat Gonzalez, komplo kurmak, belgede sahtecilik yapmak ve yetki gaspı suçlarından hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı. Gonzalez, seçim sonuçlarının hileli olduğunu iddia etmiş ve sonuçları geçersiz kabul etmesinin ardından cezai soruşturma başlatılmıştı. "Yasalara itaatsizlik" suçlamasıyla üç kez Cumhuriyet Savcılığına ifadeye çağrılmış, ancak "can güvenliği bulunmadığı" gerekçesiyle ifade vermeye gitmemişti. Bunun üzerine hakkında "kaçma şüphesiyle" yakalama kararı çıkarılmıştı.

SEÇİM SONUÇLARINA REDDEDİLMİŞTİ

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE) tarafından 29 Temmuz'da duyurulan sonuçlara göre, Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yüzde 51,20 oyla devlet başkanlığı seçimini üçüncü kez kazanmıştı. Muhalefet koalisyonunun adayı Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado, seçim sonuçlarını reddetmişti. İspanya hükümeti, Venezuela'daki seçimlerin kayıtlarının "kapsamlı ve doğrulanabilir" şekilde yayımlanıncaya kadar açıklanan seçim sonuçlarını tanımayacağını açıklamış ve Avrupa Birliği (AB) içinde Venezuela yönetimine karşı alınacak ortak kararlara önderlik edeceğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.