İsrail, ABD'nin desteği ile İran'a "güçlü bir karşılık" vermeye hazırlanıyor

İsrail, ABD'nin desteği ile İran'a "güçlü bir karşılık" vermeye hazırlanıyor
İsrail Güvenlik Kabinesi, İran'ın füze saldırılarına ABD ile koordine edildikten sonra "güçlü bir karşılık" verilmesi yönünde karar aldı.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun haberine göre, dün düzenlenen İsrail Güvenlik Kabinesi toplantısında, İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırılarına karşı verilecek yanıt görüşüldü. Toplantıda, ABD yönetimi ile koordine edildikten sonra İran'a "güçlü bir karşılık" verilmesi kararı alındığı öne sürüldü.

STRATEJİK BÖLGELER HEDEF ALINABİLİR

Haberde ayrıca, İsrail'in İran'daki stratejik bölgeleri hedef almayı planladığı iddia edildi. İsrail’in vereceği yanıtın zamanlaması ve kapsamının ABD ile istişare edildikten sonra belirleneceği ifade ediliyor.

İRAN’IN FÜZE SALDIRILARI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, önceki gün İran’ın ulusal güvenliğini tehdit eden İsrail’e füze saldırıları düzenlediğini duyurmuştu. Saldırıların, Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına bir misilleme olduğu açıklandı. İran devlet televizyonu, saldırıda yaklaşık 200 füze fırlatıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin ilk kez kullanıldığını duyurdu.

"İRAN BÜYÜK BİR HATA YAPTI"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırılar sonrası yaptığı açıklamada, İran’ın büyük bir hata yaptığını ve bunun bedelini ödeyeceğini ifade etti. Füze saldırılarının ardından Tel Aviv başta olmak üzere birçok bölgede sirenler çaldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.