İsrail askerleri tarafından öldürülmüştü! Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu çıktı

İsrail askerleri tarafından öldürülmüştü! Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu çıktı
İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da katıldığı barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin otopsi raporu ortaya çıktı. Rapora göre, Eygi’nin başından mermiyle vurularak yaşamını yitirdiği kesinleşti. Ölüm nedeni, “kafatası boşluğuna giren, saplanan ve parçalanan bir ateşli merminin yol açtığı kanama, ödem ve beyin maddesinin yırtılması" olarak belirtildi.

Ayşenur Ezgi Eygi, Nablus’a bağlı Beyta köyündeki Cebel Subeyh’te gerçekleşen barışçıl bir yürüyüşe katılırken İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vuruldu. Otopsi raporuna göre, Eygi'nin ölüm sebebi "ateşli silahla vurulma sonucu beyinde parçalanma, kanama ve ödem" olarak kaydedildi. Raporda, "Merminin kafatası boşluğu içindeki yolu neredeyse düz bir çizgide soldan sağa doğru olmuştur." ifadesi yer aldı.

ÖLÜM ANI VE RAPORUN DETAYLARI

Eygi’nin 6 Eylül’de saat 14.06’da Rafidya Devlet Hastanesi'ne getirildiği ancak yaşam belirtisi göstermediği belirtildi. Raporda, "Kalbi durmuş, göz bebekleri genişlemiş ve hareketsizdi. Yapılan inceleme sonucu, merminin Eygi'nin sol kulak kepçesinin arkasından girdiği ve çıkmadığı, merminin girdiği yerden Eygi'nin beyninden parçaların fırladığı belirlendi." ifadesi kullanıldı. Merminin kafatasına girdikten sonra parçalandığı ve beyin dokusunda yayıldığı da raporda yer aldı. Eygi’nin vücudunda başka bir yaraya rastlanmadığı belirtildi.

Ayşenur Ezgi Eygi’ye 6 kez kalp masajı yapıldığı ancak hiçbirine yanıt vermediği kaydedildi. Vefat saati ise 6 Eylül 2024'te 14.35 olarak açıklandı.

CENAZE İSTANBUL'A GELDİ

Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi Bakü’den İstanbul’a ulaştı. Havalimanında düzenlenen törenden sonra cenazesi İzmir'e, oradan da memleketi Aydın’ın Didim ilçesine götürülerek toprağa verilecek.

2024 09 20240913 2 65499610 104700593

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.