İsrail Genelkurmay Başkanı: Hizbullah’a saldırmak için uzun süredir bekliyorduk

İsrail Genelkurmay Başkanı: Hizbullah’a saldırmak için uzun süredir bekliyorduk
İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah'a yönelik saldırıların sürmesi gerektiğini belirtti ve "bu fırsatı yıllardır bekliyorduk" diye ifade etti.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan’da Hizbullah’a yönelik süregelen saldırıların devam etmesi gerektiğini vurguladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Halevi, katıldığı bir değerlendirme toplantısının ardından yaptığı bilgilendirmede, bu saldırılar için uzun süredir fırsat beklediklerini belirtti.

"YILLARDIR BU FIRSATI BEKLİYORDUK"

Halevi, Hizbullah’a yönelik operasyonların stratejik önemine değinerek, "Yıllardır bu fırsatı bekliyorduk" dedi. Bu açıklamalar, İsrail ile Hizbullah arasında ateşkes konusunun tartışıldığı bir dönemde dikkat çekti.

İSRAİL’İN SALDIRILARI 679 CAN ALDI

İsrail ordusu, 8 Ekim’den bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalara devam ediyor. İsrail’in özellikle 23 Eylül’den bu yana Lübnan’ın güneyindeki kentler ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine düzenlediği hava saldırıları sonucunda 679 kişi hayatını kaybetti.

LÜBNAN'DA İNSANÎ KRİZ DERİNLEŞİYOR

Lübnan makamlarının verdiği bilgilere göre, İsrail’in bombardımanları nedeniyle yaklaşık 150 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Şiddetli saldırılar, Lübnan’da büyük bir insani krize yol açarken, yerel halkın yaşadığı mağduriyetler giderek artıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.