İsrail Lübnan'ı vurdu: 1 ölü, 12 yaralı

İsrail Lübnan'ı vurdu: 1 ölü, 12 yaralı
İsrail'in Lübnan'ın Batı Bekaa ve Nebatiye bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında bir kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

İsrail'in Lübnan'ın çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarında bir kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail, Batı Bekaa bölgesindeki Bab Maraa - Sagbin yolunda seyreden bir motosikleti hedef aldı. Saldırı sırasında yoldan bir arabanın da geçtiği belirtilirken, roketin motosiklet ve araca isabet edip etmediğine dair bilgi verilmedi. Bu saldırıda bir kişinin öldüğü, iki kişinin ise yaralandığı aktarıldı.

GÜNEY LÜBNAN'DA YAŞANANLAR

Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye bölgesinde ise İsrail'in bir binayı hedef aldığı bildirildi. Bu saldırıda 9 kişinin yaralandığı belirtildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in güneydeki Cuvaya beldesine düzenlediği başka bir saldırıda da bir kişinin yaralandığını duyurdu.

LÜBNAN'DAN İSRAİL'E ROKET ATIŞI

İsrail ordu radyosuna göre, kuzeydeki Batı el-Celil bölgesinde uyarı sirenlerinin çalmasının ardından Lübnan'dan 45 roket atıldığı tespit edildi. Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki sınıra yakın İsrail askeri hedeflerine yönelik saldırı düzenlediğini duyurdu.

ÇATIŞMALARDA ÖLEN HİZBULLAH MENSUPLARI

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalar ve karşılıklı saldırılarda 435 Hizbullah mensubunun hayatını kaybettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.