İsrail ordusu: Beyrut'taki Dahiye bölgesindeki mahalleleri boşaltın

İsrail ordusu: Beyrut'taki Dahiye bölgesindeki mahalleleri boşaltın
İsrail ordusu, Beyrut'un Dahiye bölgesindeki bazı mahallelerde yaşayan vatandaşlardan, Hizbullah'a ait yapılara yakın olmaları nedeniyle bulundukları yerleri boşaltmalarını istedi.

İsrail ordusu, Beyrut'un Dahiye bölgesinde bulunan El-Leyleki, Haret Hireyk ve Burc el-Baracine mahallelerinde yaşayan sakinleri, Hizbullah'a ait yapılarla yakın temas halinde oldukları iddiasıyla bulundukları yerleri boşaltmaları konusunda uyardı.

"AİLELERİNİZİN SELAMETİ İÇİN BOŞALTMANIZ GEREKİYOR"

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, haritalar eşliğinde yapılan duyuruda, bu mahallelerde yaşayanların en az 500 metre uzaklaşmalarını gerektiğini belirtti. Adraee, "Ailelerinizin selameti için söz konusu yerlerdeki binaları boşaltmanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

BÖLGEDEKİ GERİLİM ARTIYOR

Hizbullah ile İsrail ordusu arasındaki gerilim, son dönemde şiddetli çatışmalara dönüşmüş ve bölgede ciddi bir güvenlik krizi oluşturmuştur. Uzmanlar, bu tür uyarıların bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirebileceğini belirtiyor.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN ÇAĞRI

Beyrut'taki gelişmelerin izlenmesi sürerken, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası gözlemciler, sivillerin korunması için daha fazla önlem alınmasını talep ediyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.