İsrail ordusu: İran'ın füze saldırısı sonrası halk sığınaklardan çıkabilir

İsrail ordusu: İran'ın füze saldırısı sonrası halk sığınaklardan çıkabilir
İsrail ordusu, İran'ın füze saldırısının son bulmasının ardından halkın sığınak ve güvenli bölgelerden çıkabileceğini duyurdu. Yeni uyarılar için halkın dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

İsrail ordusu, İran'ın füze saldırısının sona ermesinin ardından halkın sığınak ve korunaklı yerlerden çıkmasına izin verildiğini açıkladı. Ordudan yapılan açıklamada, gerçekleştirilen durum değerlendirmesinin ardından bu kararın alındığı belirtildi.

YENİ UYARILARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Açıklamada, İsraillilerin yeni uyarılar gelmesi durumunda dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi. Ülke genelinde sirenlerin çalmasıyla birlikte, halkın güvenli bölgelerde kalması gerektiği yönünde uyarılar yapılmıştı.

GENELKURMAY BAŞKANI DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPTI

Öte yandan, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin üst düzey komutanlarla birlikte bir durum değerlendirmesi yaptığı aktarıldı. Ordudan paylaşılan görüntülerde, Halevi ve komutanların, değerlendirmeyi sığınak benzeri bir odada gerçekleştirdiği dikkat çekti.

İRAN'IN FÜZE SALDIRISI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e onlarca balistik füzeyle saldırı başlattığını duyurmuştu. Bu saldırının ardından, başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmış, halkın güvenliği için acil önlemler alınmıştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.