İsrail ordusu, Katarlı gazetecileri hedef aldı: Hamas ve İslami Cihat ile bağlantılılar

İsrail ordusu, Katarlı gazetecileri hedef aldı: Hamas ve İslami Cihat ile bağlantılılar
İsrail ordusu, Katar merkezli Al Jazeera için çalışan altı gazeteciyi Hamas ve İslami Cihat Hareketi ile irtibatlı "teröristler" olarak hedef gösterdi.

İsrail ordusu, Katar merkezli Al Jazeera televizyonunda çalışan 6 basın mensubunun, Hamas ve İslami Cihat Hareketi'nin askeri kanadıyla bağlantılı olduğunu iddia ederek bu gazetecileri hedef gösterdi. Açıklamada, Gazze'de ele geçirildiği öne sürülen belgelerin, söz konusu gazetecilerin bu gruplarla irtibatını kanıtladığı belirtildi.

İsrail ordusu, Al Jazeera için çalışan 6 gazeteciyi hedef gösterdi

İsrail ordusunun açıklamasında, bu gazetecilerin Al Jazeera için yaptıkları çalışmaların, Hamas propagandasının yayılmasında "öncü" bir rol oynadığı savunuldu. Hedef gösterilen isimler arasında, İsrail saldırısında hayatını kaybeden Al Jazeera muhabiri İsmail el-Gul ve evi bombalanan Enes El-Şerif de yer alıyor.

SALDIRILARDA EN AZ 128 GAZETECİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Gazetecileri Koruma Komitesine (CPJ) göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 128 gazeteci yaşamını yitirdi. Ayrıca, İsrail hükümeti, 5 Mayıs'ta Al Jazeera'nın İsrail'deki faaliyetlerinin sonlandırılmasına yönelik bir karar alarak, televizyonun ofislerini kapatma ve yayınlarını durdurma kararı aldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.