İsrail tarafından öldürülen Eygi'nin babası Didim'de

İsrail tarafından öldürülen Eygi'nin babası Didim'de
Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi, Didim'deki evinde taziyeleri kabul ediyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi, Didim ilçesindeki baba evinde taziyeleri kabul ediyor. ABD'de yaşayan Eygi, dün kente geldi ve Altınkum Mahallesi'ndeki baba evinde akrabaları ve yakınlarıyla bir araya geldi.

Evin bahçesinde taziyeleri kabul eden Eygi, damadı Pakistan asıllı Hamid Mazhar Ali ve ailesi ile de görüştü. Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca'nın da ziyaret ettiği aileye ilçe belediyesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri destek veriyor.

Evin önünde uluslararası basın temsilcileri de gelişmeleri canlı yayınlarla aktarıyor.

AYŞENUR EZGİ EYGİ'NİN ÖLÜMÜ

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında Eygi'yi başından vurarak ağır yaraladı. Filistinli bir hastaneye kaldırılan Eygi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Eygi, Filistin topraklarının işgaline karşı barışçıl yöntemlerle destek veren bir insan hakları aktivistiydi.

CUMHURBAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi'nin öldürülmesini lanetleyerek, İsrail'in insanlığa karşı suçlarının hesabını hukuk önünde vermesi için çaba göstereceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.