İstanbul plajlarına girmek cep yakacak! Fiyatlar iki katına çıktı

İstanbul plajlarına girmek cep yakacak! Fiyatlar iki katına çıktı
Havalar ısınırken birçok ilimizde deniz sezonu açıldı. İstanbul’da deniz keyfi yapacak olanların o rakamı gözden çıkarması gerek. Plajlarda fiyatlar iki katına çıktı...

Yaz tatili yaklaşırken Bodrum ve Çeşme gibi popüler tatil yerlerindeki yüksek fiyatlar gündem olmaya devam ediyor. Ancak şehir dışına çıkamayan İstanbulluların plaj keyfi de bu yıl oldukça maliyetli olacak. İstanbul’daki plaj işletmeleri, geçen yıl 300 TL olan giriş ücretlerini neredeyse iki katına çıkardı. Bu sene plajlara girişler ortalama 500 TL'den başlıyor. Yeme-içme masrafları da eklendiğinde, plaj keyfi yapmak isteyenlerin en az 1000 TL'yi gözden çıkarması gerekiyor. 

KİLYOS’TAKİ PLAJLAR 1 HAZİRAN’DA AÇILACAK 

Havaların ısınmasıyla birlikte tatil planları yapılmaya başlanırken, Ege ve Akdeniz sahillerini tercih edemeyenler İstanbul’da deniz keyfi yapmanın yollarını arıyor. İstanbul’daki plajlarda hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor ve bazılarının kapılarını 10 gün içinde açması bekleniyor. Ancak açıklanan yeni tarife, plaj keyfini planlayanları şimdiden düşündürüyor. 

Sarıyer Kilyos'taki plajları, İstanbul'da deniz keyfi yapmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Kilyos’taki plajlar 1 Haziran itibarıyla açılacak ve yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. Ancak fiyatlar geçen yıla göre oldukça yükseldi. 

İSTANBUL’DA PLAJ GİRİŞ ÜCRETLERİ NE KADAR? 

Kilyos'taki halk plajları da hazırlıklarını sürdürürken, giriş ücretleri ortalama 350 TL olarak belirlendi.  

Otopark, duş, soyunma kabini ve donanımlı cankurtaran hizmeti sunan özel plajlarda ise giriş ücretleri geçen yılki 300 TL'den 500 TL'ye çıktı. Bu ücret yalnızca giriş için geçerli olup, diğer hizmet ve yeme-içme masraflarıyla birlikte maliyet oldukça artıyor. 

Sabah saatlerinde plaja gelen bir vatandaş, örneğin bir Türk kahvesi içmek istediğinde 100 TL ödemek zorunda kalıyor. Gün boyu süren plaj keyfi, yemek ve içecek masraflarıyla birlikte 1000 TL'yi aşabiliyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.