İstanbul'a kara bulutlar yaklaşıyor! Meteoroloji'den uyarı

İstanbul'a kara bulutlar yaklaşıyor! Meteoroloji'den uyarı
İstanbul’da havanın rengi değişiyor. Meteoroloji, özellikle solunum yolu rahatsızlıkları olanları dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Afrika’dan esen rüzgarlarla birlikte taşınan çöl tozlarının, İstanbul’un üzerini bir kara bulut gibi kaplaması bekleniyor. Bu durum, solunum problemleri olan kişiler için özellikle risk oluşturuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da bulutlu bir hava hakim olacak. Sabah saatlerinde 10 derece olarak ölçülen sıcaklık, gün içinde 24 dereceye kadar yükselecek. Sıcaklıkların mevsim normalleri içinde seyretmesi bekleniyor.

Toz Yagmuru 1618596915

Yarın İstanbul’a ulaşması beklenen çöl tozlarına karşı vatandaşlara önlem almaları tavsiye ediliyor. Kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar için bu durum daha da önemli. Uzmanlar, dışarı çıkacak kişilerin maskelerini takmalarını, araçların yıkanmamasını ve pencerelerin silinmemesini öneriyor.

353899

Deniz yoluyla yapılacak seyahatlerde de hava koşullarına dikkat edilmesi gerektiği belirtiliyor. Seyahat planı yapanların güncel hava durumu raporlarını takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları öneriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.