İstanbul’da öğrenciler kantin aramayacak! İBB’den dev destek: Tüm çocuklara ücretsiz dağıtılıyor

İstanbul’da öğrenciler kantin aramayacak! İBB’den dev destek: Tüm çocuklara ücretsiz dağıtılıyor
İBB’nin peş peşe duyurduğu destekler hız kesmeden devam ediyor. İlk ve ortaokul öğrencilerine dev destek! Okulda kantin aramayacaklar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), öğrencilerin sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak amacıyla başlattığı ‘Okul Beslenme Desteği Projesi’ kapsamında dağıtımlara devam ediyor. İlk ve ortaokul öğrencilerini kapsayan projede, çocuklara her gün besleyici ve dengeli besinler sunuluyor. İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen bu projede, öğrencilere her gün 5 bin adet beslenme desteği sağlanacak. 

ZEYTİNBURNU VELİEFENDİ İLKOKULU'NDA DAĞITIM BAŞLADI 

Proje kapsamında dağıtım yapılan okullardan biri de Zeytinburnu’ndaki Veliefendi İlkokulu oldu. Okulun giriş kapısına yerleştirilen dağıtım araçları ve personel, öğrencilere taze besinlerle hazırlanmış beslenme paketlerini sundu. Bu paketlerin içinde sandviç, süt, meyve, kuruyemiş ve su bulunuyor. Beslenme desteği ile çocukların sağlıklı gıdaya kolay erişimi hedefleniyor. 

2023 YILINDAN BU YANA 1 MİLYON 283 BİN PAKET DAĞITILDI 

2023 yılında başlayan ‘Okul Beslenme Desteği Projesi’ çerçevesinde bugüne kadar 1 milyon 283 bin 385 adet beslenme paketi öğrencilere ulaştırıldı. 2024-2025 eğitim yılı boyunca, 180 okul gününde dağıtılacak beslenme desteğiyle yılsonuna kadar toplamda 900 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.