İtalyan aktivistten Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması

İtalyan aktivistten Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması
İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin son anlarını anlatan İtalyan aktivist Mariam, olayın detaylarını ve artan şiddeti paylaştı.

Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail işgaline karşı destek vermek amacıyla bulunduğu Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürüldü. Eygi'nin son anlarına tanıklık eden İtalyan aktivist Mariam, olayla ilgili detayları paylaştı. Mariam, yaklaşık 200 metre ötede Filistinlilerin evinin çatısında bulunan İsrail askerlerinin bulunduğunu ve kendilerinin yol kenarındaki bir zeytinlikte durduğunu belirtti. Eygi'nin zeytin ağacının altında olduğunu söyleyen Mariam, İsrail askerlerinin kendilerini açıkça görebildiğini ve hiçbir şey yapmadan orada durduklarını ifade etti.

Mariam, aniden iki el ateş açıldığını duyduğunu, ateşlerden birinin metal bir objeye çarptığını belirterek, arkadaşlarının kendisini Ayşenur'un başından kan geldiğini ve bilinci kapalı şekilde yattığını haber verdiğini söyledi. Eygi'nin ambulansa kaldırıldığını ve Beyta Sağlık Merkezi'ne, ardından Nablus'taki hastaneye götürüldüğünü, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını aktardı.

Mariam, Eygi'nin Filistin halkının mücadelesine destek vermek için büyük bir heyecan duyduğunu ve bu heyecanı paylaştığını söyledi. Ancak İsrail ordusunun aşırı güç kullanımı nedeniyle büyük bir tedirginlik yaşadığını belirtti. Ayrıca, 7 Ekim'den sonra yerleşimcilerin ve ordunun şiddetinin arttığını, uluslararası dayanışma aktivistlerine yönelik saldırıların da yoğunlaştığını vurguladı.

FİLİSTİN İÇİN ADİL BİR ÇÖZÜM TALEBİ

Mariam, aşırı sağcı fanatik İsrailli yerleşimci grupların uluslararası dayanışma aktivistlerinin sosyal medya hesaplarını takip ettiğini ve hükümetlerin Filistinli şehitlerin, özellikle de Eygi'nin ve önceki aktivistlerin kanına ortak olduğunu ifade ederek, İsrail'e silah satışının durdurulmasını ve özgür bir Filistin için adil bir çözüm talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.