İzmir'de yaşayan öğrencilere kötü haber! Öğrenci kartına sınırlama getirildi

İzmir'de yaşayan öğrencilere kötü haber! Öğrenci kartına sınırlama getirildi
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, aldığı yeni kararı duyurdu. 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak. Öğrenci kartına sınırlama getirildi...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı yeni karar doğrultusunda, 1 Haziran itibarıyla 30 yaşını aşan öğrenciler, toplu taşıma araçlarında öğrenci kartlarını tam bilet ücreti üzerinden kullanmak zorunda kalacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini düşünerek öğrenci kartları için yaş sınırını 30'a çıkardı.

İZMİR'DE 30 YAŞ SINIRI BELİRLENDİ

Türkiye genelinde öğrenci kartları için genellikle 26 yaş sınırı uygulanırken, İzmir bu konuda farklı bir yaklaşım benimsedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini desteklemek amacıyla yaş sınırını 30'a yükseltti. Bu düzenleme ile İzmir, öğrenci kartlarında en yüksek yaş sınırına sahip şehir oldu.

ÖĞRENCİ KARTLARI İÇİN YENİ DÜZENLEME

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı üçüncü olağan toplantısında, İzmirim Kart Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle toplu taşıma araçlarında yalnızca 30 yaşından gün almamış vatandaşların öğrenci kartlarının geçerli olması kararlaştırıldı. 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe girecek olan bu karar, 30 yaş üstü öğrencilerin indirimli ulaşım hakkını sona erdirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.