Japon deprem uzmanı o illeri uyardı! 6.5-7.0 büyüklüğünde deprem bekleniyor...

Japon deprem uzmanı o illeri uyardı! 6.5-7.0 büyüklüğünde deprem bekleniyor...
Japon deprem uzmanı o illere deprem uyarısında bulundu. Marmara bölgesini işaret eden uzman isim 6.5-7.0 büyüklüğünde deprem beklediğini söyledi.

Deprem kuşağına yer alan Türkiye'de uyarıların ardı arkası kesilmiyor. Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki'den o iller için uyarı geldi. Marmara'da bölgesini işaret eden Moriwaki, depremin şiddetini de paylaştı. İşte tüm detaylar...

MARMARA'YA DEPREM UYARISI

Türkiye'de geçmişten günümüze birçok büyük deprem yaşandı. Son olarak 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki depremler ülke genelinde endişeye sebep oldu. Onbinlerce binanın enkaza dönüşmesiyle on binlerce can kaybı yaşandı. Deprem kuşağında yer alan Türkiye için uzmanlar tarafından sık sık uyarı yapılırken, Marmara'da beklenen büyük deprem konusu gündemin zirvesinde yer alıyor.

1535327

İSTANBUL'DA RİSKLİ BÖLGELER

Marmara bölgesini işaret eden Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul'da riskli olan ilçelere daha öncesinde değinmişti. İstanbul'da beklenen deprem konusunda birçok uzmanın ortak görüşü olarak sahil kenarlarının tehlikeli olduğu paylaşıldı. İstanbul için özellikle; Bakırköy, Ataköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Maltepe, Tuzla, Pendik, Kartal ilçeleri gibi yerleşim alanları uyarıldı.

1999 yılında meydana gelen büyük depremde özellikle Avcılar ilçesinde büyük bir yıkım gerçekleştiğini söyledi. Deprem tehlikesi sebebiyle kiraya verilemeyen bölgede artan nüfusun etkisiyle daireler yeniden doldurulduğu belirtildi.

Epremrjpg 1280

O İLLERDE DEPREM BEKLENİYOR

Japon deprem uzmanı Moriwaki, son açıklamasında Marmara bölgesindeki o iki şehre dikkat çekti. İl il uyarılarda bulunan Moriwaki, Bursa'nın İnegöl ilçesiyle, Balıkesir'in Bandırma ilçesine kritik bir uyarıda bulundu. Deprem beklediğini söyleyerek Marmara bölgesinde sarsıntının 6.5 - 7.0 büyüklüğünde olacağını işaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.