Joe Biden: Orta Doğu'da savaşı önlemek için her şeyi yapıyoruz

Joe Biden: Orta Doğu'da savaşı önlemek için her şeyi yapıyoruz
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Hizbullah arasındaki gerginliğin artmasından endişe duyduğunu belirterek, bölgede büyük bir savaşın çıkmasını engellemek için mücadele ettiklerini ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Delaware eyaletinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan artan gerginliği endişeyle karşıladığını dile getirdi. Biden, "Evet, endişeliyim. Bölgede daha büyük bir savaşın patlak vermesini engellemek için her şeyi yapıyoruz. Bu konuda halen uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.

İSRAİL'İN HAVA SALDIRISI

20 Eylül tarihinde İsrail ordusunun Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında, üçü çocuk yedisi kadın toplam 45 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah, bu saldırıda aralarında üst düzey askeri komutanı İbrahim Akil’in de bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü bildirdi.

KARŞILIKLI GERİLİM ARTIYOR

Uluslararası toplum, İsrail'in sürekli saldırıları karşısında bölgesel bir savaşın çıkabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. İsrail, çatışmalar nedeniyle Lübnan sınırındaki kuzey bölgelerden tahliye edilen vatandaşların güvenli bir şekilde evlerine dönmesini "savaşın hedefleri" arasında gösterirken, Lübnan Hizbullahı ise çatışmaların ancak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durmasıyla sona ereceğini ifade ediyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.