Kahramanmaraş'ta fay raporuna göre yeni yapılaşma alanları belirlendi

Kahramanmaraş'ta fay raporuna göre yeni yapılaşma alanları belirlendi
Çevre Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'taki fay etüt raporuna göre deprem üretme potansiyeli bulunmayan bölgelerde yapılaşmanın mümkün olduğunu duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarına göre, deprem üretme potansiyeli bulunmayan ve 'önlemli alan' olarak ilan edilen bölgelerde belirlenen tedbirler doğrultusunda yapılaşmanın oluşturulabileceğini bildirdi.

ETÜT ÇALIŞMALARI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından üniversitelerden bilim insanlarının öncülüğünde 11 ilde geniş çaplı etüt çalışmalarının yürütüldüğü belirtildi. Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde riskli bölgelerle ilgili saha çalışmaları yapıldığı ve fay hatlarının deprem üretme potansiyeli ile yaşlarının ortaya konulması için alınan numunelerin detaylı inceleme için Londra'da bir laboratuvara gönderildiği kaydedildi.

"DEPREM ÜRETME POTANSİYELİ BULUNMUYOR"

Bakan Kurum, raporun sonuçlarına ilişkin, "Bölgede yerleşime uygunluk durumlarını net olarak belirlemiş olduk. Bazı fay zonlarında deprem üretme potansiyeli bulunmadığı sonucuna vardık. Bu alanları 'uygun olmayan alan' tanımı yerine 'önlemli alan' olarak yeniden düzenledik" dedi.

Bakan Kurum, Kahramanmaraş'ın FAY ETÜT Raporu'nun sonuçlarını açıkladı - Gündem Haberleri

YAPILAŞMA VE İMAR PLANI

Afşar Mahallesi'nden başlayan ve Hayrullah Mahallesi'ndeki stadyum civarında sonlanan fay zonu segmentlerinde ise deprem üretme riskinin bulunduğunu belirten Kurum, bu bölgede yapılaşma gerçekleştirilmeyeceğini ifade etti. Ayrıca, ilgili belediyelerin imar planlarını revize etmesi gerektiğini vurgulayarak, yıl sonuna kadar 32 bin 255 yeni konutun hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

20 BİN 764 EV VE İŞ YERİ TESLİM EDİLDİ

Kahramanmaraş'ta yürütülen inşa çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Bakan Kurum, 20 bin 764 ev ve iş yerinin teslim edildiğini, 45 bin 347 konut ve iş yerinin inşasının sürdüğünü belirtti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.