Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır'ın 'yanlışlıkla gözaltına alınması' üzerine tepkiler büyüyor

Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır'ın 'yanlışlıkla gözaltına alınması' üzerine tepkiler büyüyor
Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır, önceki akşam Bursa’da konakladığı otelde hakkında arama olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Çakır, bir yanlışlık olduğuna dair itiraz etse de beş kişilik polis ekibi işlemlere devam etti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bir polis ekibi, Elif Çakır’ı hiçbir bilgi vermeden gözaltına aldı. Çakır, yapılan işlemlere itiraz etmesine rağmen, beş kişilik polis ekibi tarafından gözaltı işlemleri devam ettirildi. Gözaltına alınan kişinin adının "Elif Çakır I..." şeklinde başka bir kişi olduğu tespit edilmesine rağmen, polis bu bilgiyi göz ardı etti. Daha sonra TC kimlik numarasının da yanlış olduğu anlaşılmasına rağmen, işlem yapılmaya devam edildi.

SAATLER SONRA SERBEST BIRAKILDI

Elif Çakır, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükten saatler sonra, aranan kişi olmadığı ve yanlışlıkla gözaltına alındığı belirlenince serbest bırakıldı.

"BİR BARDAK SUYU ÇOK GÖRDÜLER"

Konuya ilişkin ilk açıklamasını yapan Elif Çakır, yaşadığı durumu eleştirerek, "Poliste kötü muamele yok derler, dik alasını yaşattılar. Bir bardak suyu çok gördüler. Ülkenin adaletinin durumu da kolluk kuvvetinin durumu da ortada." şeklinde konuştu.

"BU KONUDA BİR AÇIKLAMANIZ OLACAK MI ACABA"

Elif Çakır'ın gözaltına alınmasının ardından sosyal medya üzerinden çeşitli tepkiler ve açıklamalar geldi. Karar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya seslenerek, "Sayın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu konuda bir açıklamanız olacak mı acaba" diye sordu.

"BÖYLESİ AKLIN DEVREDEN ÇIKTIĞI BİR DURUM"

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, yaşanan durumu "böylesi aklın devreden çıktığı bir durum" olarak tanımladı ve polislerin TC kimlik numarasına bakma gereği bile duymadıklarını vurguladı. Ün, sosyal medya üzerinden, "Sorumlular hakkında ivedilikle işlem başlatılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"YANLIŞLIKLA MI YOKSA GÖZDAĞI MI"

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal ise, "Yanlışlıkla mı yoksa gözdağı mı? Hiç fark etmez. Her ne olursa olsun; ikisi de asla kabul edilemez" diyerek tepkisini dile getirdi.

"HUKUKU DERSLERİNDE ANLATILACAK BİR ÖRNEK"

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat İdris Şahin, bu olayın ceza hukuku derslerinde "şahısta hata" olarak anlatılacak bir örnek olduğunu belirtti.

AKLA MANTIĞA UYAN BİR AÇIKLAMASI YOKTUR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Serkan Özcan da, "Tanınmış bir gazeteciyi 'isim benzerliği' sebebiyle alıkoymanın akla mantığa uyan bir açıklaması yoktur" diyerek olayı eleştirdi.

"YAŞANAN HUKUKSUZLUKLAR BİR İKLİMİN SONUCU"

Gelecek Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, Elif Çakır'ın yanlışlıkla gözaltına alınmasını vahim bir durum olarak değerlendirirken, yaşanan hukuksuzlukların bir iklimin sonucu olduğunu vurguladı.

Elif Çakır'ın gözaltına alınması, birçok kesimden geniş bir tepkiyle karşılandı. Bu olay, ülkedeki hukuk sisteminin işleyişi hakkında ciddi soru işaretleri ortaya koydu. Sosyal medyada ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu olayın takipçisi olacakları ifade eden pek çok kişi, adaletin sağlanması adına gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

Elif Çakır'a yönelik yapılan bu işlem, toplumda adaletin sağlanması konusundaki endişeleri derinleştirirken, hukukun üstünlüğü ilkelerinin bir kez daha sorgulanmasına neden oldu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.