Kavrulmaya hazır olun! Meteorolojiden uyarı geldi: Afrika'dan çıktı geliyor

Kavrulmaya hazır olun! Meteorolojiden uyarı geldi: Afrika'dan çıktı geliyor
Yaz havasını özelyenlere güzel haber! Meteoroloji kaynakları duyurdu, Afrika'dan çıktı geliyor...

Bir türlü ısınmayan havalar sonunda ısınıyor. Bir anda gelecek olan sıcaklarla serin havaları arayabilirsiniz. Meteoroloji kaynakları duyurdu, hava sıcaklıkları yükselecek.

SICAKLIK 30 DERECEYİ AŞACAK

Meteoroloji kaynakları, Türkiye'nin önümüzdeki hafta sonu için sıcak bir hava dalgasıyla karşı karşıya olacağını duyurdu. Hava Forum sayfasından paylaşılan bilgilere göre, Afrika'dan gelen sıcak hava Türkiye'ye doğru ilerliyor ve ülke genelinde termometrelerin 30 dereceyi aşacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji kaynaklarından Hava Forum sayfasının paylaşımına göre, önümüzdeki hafta sonu ülkenin %85'inde 30 dereceye kadar sıcaklıkların görülmesi bekleniyor.

SIVI TÜKETİMİNE DİKKAT!

Sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek olan Türkiye'de, vatandaşlar için serinlemek ve güneşin yakıcı etkisinden korunmak önem arz ediyor. Özellikle açık havada uzun süre vakit geçirecek olanların sıvı tüketimine dikkat etmesi ve güneş koruyucu kullanması gerekiyor.

Meteoroloji uzmanları, halkı sıcak hava dalgasına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, yaz mevsiminin başlangıcıyla birlikte Türkiye genelinde sıcaklıkların artması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.