'Kayyum' tartışması sürüyor: Milli iradeyle seçilenler devam edebilmeli

'Kayyum' tartışması sürüyor: Milli iradeyle seçilenler devam edebilmeli
Hakkâri Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınarak yerine kayyum atanması ile ilgili tartışmalar sürüyor. Ana muhalefet, kayyum'a karşı çıkarken tartışmaya Yeniden Refah Partisi de dahil oldu. Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, ''Gönül arzu eder ki, sandıktan çıkan irade sonuna kadar belediyeleri de devleti de yönetmeye devam etsin. Ama Hakkâri örneğinde gördüğümüz kötü bir örnek var'' dedi. Ayrıntılar haberimizde...

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından sandığı geride bırakan Türkiye'de seçim sonrası tartışmalar sürüyor.

Hakkari'de Belediye Başkanlığını kazanan Eşbaşkan Mehmet Sıddık Akış'ın''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınması ve yerine kayyum atanmasına ilişkin muhalefetten tepkiler gelmeye devam ediyor.

CHP Lideri Özgür Özel, ''Demokrasinin ve halkın yanında, kayyum anlayışının karşısındayız'' tepkisini ortaya koymuştu.

YRP DE TARTIŞMAYA DAHİL OLDU

Söz konusu 'kayyum' kararına ilişkin bir değerlendirme de Yeniden Refah Partisi'nden geldi. Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, ''“Gönül arzu eder ki, sandıktan çıkan irade, sonuna kadar belediyeleri de devleti de yönetmeye devam etsin. Ama Hakkâri örneğinde gördüğümüz kötü bir örnek var. Umarım yeni kayyumlar atanmaz ama devlet kendini korumak mecburiyetindedir'' dedi.

''HATALAR SİLSİLESİ''

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: Hakkari’de bir siyasi parti terör örgütü üyeliğinden ve yöneticiliğinden yargılanmakta olan bir ismi belediye başkanlığına aday gösterdi. Hata. Yüksek Seçim Kurulu bu isme itiraz etmedi, adaylığını engellemedi. Hata. Terör örgütü üyeliğinden yargılananların kesin hüküm olup olmadığından dolayı, haklarında hüküm kesinleşmedikçe adaylıklarının engellenmemesi engellenemiyor olması. Bu yönüyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir yasal düzenleme yapılmamış olması ayrı bir hata. İlgili partinin hatası, YSK'nın hatası yasal boşluğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin doldurmamış olmasının hatası.''

New Projecthb (1)

ERBAKAN: YETKİLİ KURUMLARA ZARAR VERİYOR

Kayyuma ilişkin alınan karar, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'u ziyaret eden Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan'a da soruldu. Erbakan, ''Aday olmasına mani bir durum görülmediği halde, sonradan seçilip milletin desteğini, oyunu aldıktan sonra bu gibi hareketlerin yapılması, toplumsal barışa, iktidara, yetkili kurumlara da zarar veriyor. Baştan tedbir alınıp, bu durumda olan kimselerin adaylığının gerçekleşmemesi daha doğru yoldur'' değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.