Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu, Sinan Ateş davası sonrası açıklama yaptı

Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu, Sinan Ateş davası sonrası açıklama yaptı
Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Davutoğlu, Sinan Ateş davası sonrası yaptıkları açıklamalarda adaletin tam anlamıyla sağlanması gerektiğini vurguladı ve asıl azmettiricilerin de yargı önüne çıkarılmasını talep etti.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davada 22 sanığın yargılandığı duruşma sonrası açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU AYŞE ATEŞ İLE BİRLİKTE AÇIKLAMA YAPTI

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen davanın bugünkü celsesi tamamlandı. Duruşmayı yakından takip eden Kılıçdaroğlu, duruşma sonrası Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile birlikte bir açıklama yaptı.

"DOSYA BİLİNÇLİ OLARAK KARARTILMAK İSTENİYOR"

Kılıçdaroğlu, adalet gerçekleşene kadar mücadele edeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Dosya bilinçli olarak karartılmak isteniyor, asıl failler gizleniyor. Herkes asıl faillerin kim olduğunu biliyor ama bu kişilerin yargı önüne çıkması gerekiyor. Sinan Ateş'in katledilmesine neden olanların kim olduğunu Türkiye’nin öğrenmesi gerekiyor."

“GERÇEK KATİLLER DIŞARIDA”

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş de davanın hızlıca kapatılmak istendiğini öne sürdü. Yargılamaların sonucunda ağır cezalar verilse bile bunun kendileri için yeterli olmayacağını ifade eden Ayşe Ateş, "Asıl yargılanması gereken azmettiriciler ve gerçek katiller dışarıda, elini kolunu sallayarak dolaşıyor" dedi.

“GERÇEK AZMETTİRİCİLER ORTAYA ÇIKARILMALI”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, "Yargıya güvenimiz tam, ancak bu davanın sadece münferit bir olay gibi gösterilmesi kabul edilemez. Diğer dosyalarla birleştirilerek faillerin ve azmettiricilerin tamamı yargılanmalı" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, bu davanın alacak verecek meselesine indirgenmesinin tehlikeli olduğunu ve gerçek azmettiricilerin de ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.