Kırgızistan, PTT ile e-ticaret işbirliği başlattı

Kırgızistan, PTT ile e-ticaret işbirliği başlattı
Kırgızistan, PTT iştiraki PTTeM ile posta hizmetlerini modernize ederek, e-ticaret ve e-ihracat alanında işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Kırgızistan hükümeti, PTT iştiraki PTTeM ile e-ticaret, e-ihracat lojistiği ve e-ticaret teknolojileri alanında işbirliği yaparak ülkenin posta sistemini modernize etmeyi hedefliyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, Cumhurbaşkanı İdaresi Başkanı ve Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, PTTeM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu'nu ağırladı.

KOBİ'LER İÇİN YENİ FIRSATLAR

Caparov, küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesi için e-ticaret alanında uygun koşullar yaratmanın hükümetin önceliklerinden biri olduğunu ifade etti. Caparov, "Bu anlaşmanın uygulanmasıyla Kırgızistan'ın posta sistemini önemli ölçüde modernleştirmeyi umuyoruz." dedi.

E-TİCARET ALANINDA ORTAKLIK

PTTeM ile Kırgız Posta İdaresi ve Eldik Bank arasında imzalanan anlaşma, Türkiye ve Kırgızistan arasında e-ticaret ve lojistik işbirliğini kapsıyor. Anlaşma, bölge ülkelerde de geniş kapsamlı lojistik hizmetleri sunmayı hedefliyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.