Kolesterolün en büyük düşmanı! Omega-3 kaynağına dev zam geldi: Kilosu 450 liradan satılacak

Kolesterolün en büyük düşmanı! Omega-3 kaynağına dev zam geldi: Kilosu 450 liradan satılacak
Beyin sağlığını en çok destekleyen yiyeceklerden! Kolesterolün en büyük düşmanı! O ilimizde hasat başladı. Almaya kimsenin eli gitmeyecek, omega-3 kaynağına dev zam geldi. Kilosu 450 liradan satılacak...

Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez ürünlerinden biri olan ceviz, Adilcevaz'da hasat edilmeye başlandı. Yüksek besin değeriyle bilinen ceviz, içerdiği vitaminler, mineraller, lif ve sağlıklı yağlar sayesinde insan sağlığına birçok fayda sağlıyor. Türkiye'nin ceviz diyarı olarak bilinen Bitlis'in Adilcevaz ilçesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ceviz hasadıyla gündeme geliyor.

ADİLCEVAZ CEVİZİ HASADI BAŞLADI

Cevizi taneyle satıyorlar

Adilcevaz’da yaşayanların başlıca geçim kaynağı olan ceviz, bu yıl 250 bin dekar alanda hasat ediliyor. İlçede tam 5 milyon ceviz ağacı bulunuyor ve bu geniş tarım alanları, Türkiye'nin ceviz üretiminde önemli bir paya sahip. Ancak ceviz hasadı bu yıl da kolay geçmiyor; ilçe sakinleri olası hırsızlık ve hasat aksaklıklarına karşı geniş güvenlik önlemleri aldı.

CEVİZ FİYATLARINA ZAM

Her derde deva olan Adilcevaz cevizi, yüksek besin değeriyle bilinirken, bu yıl fiyatları cep yakacak seviyelere geldi. 2024 yılı ceviz hasadıyla birlikte ceviz fiyatları da belli oldu. Cevizin kilosu bu yıl 450 TL'den satışa sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.