Kolombiya Cumhurbaşkanı: Dünya gücü artık insanları yok etme kapasitesine göre belirleniyor

Kolombiya Cumhurbaşkanı: Dünya gücü artık insanları yok etme kapasitesine göre belirleniyor
Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, savaşın durdurulması için yükselen seslerin dinlenmediğini vurgulayarak, "Gazze'deki soykırım durdurulmalı" dedi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, dünya güç dengesinin insanı yok etme kapasitesine göre belirlendiğini vurgulayarak, "Gazze'deki soykırımın durdurulması için yükselen seslerin dinlenmediğini" ifade etti.

GÜCÜN TANIMI DEĞİŞİYOR

Petro, bir ülkenin gücünün artık ekonomik veya siyasi sistemine değil, insanı yok etme kapasitesine göre değerlendirildiğini belirtti. "Dünyanın çoğunluğu adına konuşmamıza rağmen, sesimizin dinlenmemesi endişe verici" dedi.

SAVAŞIN ARKASINDAKİ İKTİDARLAR

Cumhurbaşkanı, insanlığı yok edebilecek ülkelerin, iklim değişikliği konularında dinlendiğini, ancak savaşın durdurulmasını istediklerinde kulaklarını tıkadıklarını vurguladı. 20 bin çocuğun savaşta hayatını kaybettiğini hatırlatarak, savaşın yarattığı insani yıkımın boyutlarına dikkat çekti.

ZENGİNLERİN İKTİDARI

Petro, Oxfam'ın verilerine atıfta bulunarak, dünyanın en zengin yüzde 1'inin tüm insanlığın yüzde 95'inden daha fazla servete sahip olduğunu belirtti. "Netanyahu, insanlığın en zengin kesimi için bir kahraman" diyerek, bu zenginlerin savaşlarda ve iklim krizinde büyük rol oynadığını ifade etti.

İNSANLIĞIN RENKLERİ İÇİN BİRLİK ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı, yaşamın savunulmasına ihtiyaç duyulduğunu ve insanlığın tüm renklerinin olduğu bir bayrak altında birleşmenin önemini vurguladı. Yeni zenginliğin petrol değil, özgür yaratıcı çalışmalar üzerine kurulması gerektiğini belirtti.

"ŞİMDİ SAVAŞMA SIRASI İNSANLIKTA"

Petro, nükleer silahların olmadığı, insanların kontrolünde bir yapay zeka ile sürdürülen bir geleceğin mümkün olduğunu dile getirdi. "Şimdi savaşma sırası insanlıkta" diyerek, demokratik bir gücün oluşturulabileceğini ve yeni liderlerin ortaya çıkabileceğini ifade etti.

OLİGARŞİYE KARŞI MÜCADELE

Son olarak, Petro, hayatın yok olmaya karşı galip gelmesi durumunda, küresel oligarşinin yenileceğini ve küresel bir demokrasinin kurulmasına zemin hazırlayacağını belirtti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.