Kral Charles servetiyle o ismi geride bıraktı

Kral Charles servetiyle o ismi geride bıraktı
Kral Charles, İngiltere'nin en zengin 258'inci kişisi olarak açıklandı. Yaklaşık 770 milyon dolarlık servetiyle dikkat çeken Kral Charles, annesi merhum Kraliçe II. Elizabeth'in servetini geride bıraktı.

75 yaşındaki Kral Charles'ın, annesinden 300 milyon dolardan fazla daha zengin olduğu açıklandı. The Sunday Times'ın 2024 Zengin Listesi'ne göre, Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünden önceki kişisel serveti 486 milyon dolardı. Kral Charles'ın en değerli varlıkları arasında Sandringham Malikanesi ve Balmoral Kalesi bulunuyor.

Yenidd Cdvb Scproje

Mayıs 2023'teki taç giyme töreniyle resmen İngiltere Kralı olan Kral Charles, geçtiğimiz aylarda prostat büyümesi ve kanser teşhisiyle sağlık sorunları yaşadı. Mart ayında görevlerine dönen Kral Charles, eşi Kraliçe Camilla ile birlikte bir kanser tedavi merkezini ziyaret ederek halkın karşısına çıktı.

Yeni Prohdfsıjsbdje

Kral Charles'ın servetinin, İngiltere'nin en zenginleri arasında üst sıralara yerleşmesi, tahta çıkışının ardından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirilebilir. Annesi Kraliçe II. Elizabeth'in vefatının ardından kraliyetin başına geçen Kral Charles, kişisel varlıklarıyla ülkenin en etkili ve zengin isimlerinden biri olarak görünüyor. 

Yenddsdvdsd Proje

LİSTENİN BAŞINDA KİMLER VAR?

Listenin birinci sırasında sanayi ve finans grubu Hinduja'nın sahibi Hindistan doğumlu iş insanı Gopi Hinduja ve ailesi yer alıyor. Bundan yaklaşık 10 yıl önce 10 milyar sterlinlik servetini arttırarak bu yıl 35 milyar sterline çıkaran Hinduja ailesi listenin tepesindeki yerini bu yıl da korudu.

İkinci en zengin isim ise Sir Richard Radcliff biyoteknoloji şirketi Ineos'un sahibi. 30 milyar sterlinden biraz az servete sahip olan Radcliffe'in ismi Manchester United futbol takımını satışında geçiyor.

Yatırım, müzik ve medya alanında faaliyet gösteren Access Industries'in sahibi Rus asıllı Sir Leonard Blavatnik 28,6 milyar sterlinle üçüncü, emlak ve internet alanında faaliyet gösteren ve İngiliz futbol takımlarından Newcastle United'ın sahibi Hindistan doğumlu David ve Simon Reuben 24,3 milyar sterlinle dördüncü sırada yer alıyor.

Teknoloji grubu Dyson'ın sahibi Sir James Dyson ve ailesi de 23 milyarlık sterlinleriyle listenin ilk beşinde bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.