Kredi kartında yeni dönem: Alışverişte kart numarası kalkıyor

Kredi kartında yeni dönem: Alışverişte kart numarası kalkıyor
Kredi kartıyla yapılan internet alışverişlerinde yeni dönem başlıyor. Ödeme sistemlerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden Mastercard, internet alışverişlerinde kredi kartı numarası girme zorunluluğunu kaldırmaya hazırlanıyor. Tüketiciler artık 16 haneli kart numarası girmek zorunda kalmayacak. Ayrıntılar haberimizde...

Kredi kartıyla internet alışverişlerinde yeni dönem başlıyor.

Avrupa'da 2030 itibarıyla internet alışverişlerinde kart numarası kullanımı tarih olacak. Mastercard tarafından açıklanan yeni uygulamaya göre, tüketiciler artık 16 haneli kart numaraları yerine dijital tokenlar kullanarak ödeme yapacak. Bu yenilikle beraber, cihaz ve platformdan bağımsız olarak tüm kullanıcılar için geçerli olacak.

DİJİTAL TOKENLAR UYGULAMAYA GİRECEK

CNBC'nin haberine göre, dijital tokenlar, internet alışverişlerinde kart numaralarının yerini alacak. Bu tokenlar, her işlem için rastgele oluşturulacak ve böylece internet sahteciliklerinin önüne geçilecek. Mastercard, bu uygulamanın hayata geçirilmesi için bankalar, fintek şirketleri, e-ticaret firmaları ve diğer sektör ortaklarıyla şimdiden iletişim halinde olduklarını belirtti.

TEK TIKLA ALIŞVERİŞ YAPILABİLECEK

Yeni sistem devreye girdiğinde, tüketiciler internet alışverişlerini tek tıkla yapabilecekler. Mastercard, bu uygulamanın anlık ve rastgele oluşturulan tokenlar sayesinde internet sahteciliklerini azaltacağını savunuyor. Şifreler yerine de Mastercard geçiş anahtarı (passkey) adı verilen bir uygulama kullanılacak. Kullanıcılara parmak iziyle biyometrik onay sağlama imkanı da tanınacak. Tokenlar otomatik olarak yenileneceği için, kullanıcıların kart değişikliklerinde yeniden kaydetme sorunu yaşamalarının önüne geçilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.