Kurban Bayramı yardımı yapılacak! Bakanlıktan başvuran alıyor

Kurban Bayramı yardımı yapılacak! Bakanlıktan başvuran alıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarını sürdürüyor. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kurban Bayramı yardımları merak konusu oldu. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılı Kurban Bayramı için ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle dar gelirli aileler, "Kurban Bayramı kolisi yardımı kimlere yapılır?" ve "Kurban Bayramı gıda yardımı 2024 şartları neler?" sorularına yanıt arıyor. İşte, bu yardımlardan nasıl faydalanabileceğinize dair detaylar: 

KURBAN BAYRAMI GIDA YARDIMI NASIL ALINIR? 

3294 sayılı Kanun kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelerin temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından yıl boyunca ve Kurban Bayramı öncesinde gıda yardımı yapılmakta. Bu yardımlar, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmayı hedefler ve Kurban Bayramı'nda ailelerin temel gıda gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olur. 

KİMLER GIDA YARDIMINDAN FAYDALANABİLİR? 

Gıda yardımlarından faydalanabilecek kişiler şu şekilde belirlenmiştir: 

Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler: Bu haneler, herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayan ve ekonomik olarak zor durumda olan aileleri kapsar. 

Sosyal güvencesi olan ancak geliri düşük haneler: Sosyal güvencesi bulunan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2024 yılı için 5.667,37 TL) az olan aileler de bu yardımlardan faydalanabilir. 

Yardımın verilip verilmeyeceği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından ihtiyaca göre belirlenmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.