Kurban Bayramı’na sayılı günler kala şap vakası! O bölgelere kurban giriş çıkışı yasaklandı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala şap vakası! O bölgelere kurban giriş çıkışı yasaklandı
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala o ilimizde 5 şap vakası görüldü. Kaymakamlık o bölgelere kurban giriş çıkışı yasaklandığını duyurdu...

Seferihisar’ın Turgutlu Mahallesi'nde bulunan bir damda 5 büyükbaş hayvanda şap hastalığı tespit edilmesinin ardından, bölgedeki kurban satışları yasaklandı. Bu yasak, Seferihisar’ın yanı sıra komşu ilçe Urla’nın bazı bölgelerini de kapsayacak şekilde genişletildi. 

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ŞAP ALARMI 

Şap hastalığının tespit edilmesiyle birlikte, 10 kilometrelik bir alanda kurban satışı yasaklandı. Urla Kaymakamı Mustafa Gözlet başkanlığında toplanan komisyon, İçmeler Mahallesi eski Top Sahası ve Zeytinalanı Mahallesi’nde belirlenen yerlerde kurban satışlarının yapılacağını açıkladı. Ancak, Seferihisar’ın komşu ilçesi Urla’da belirlenen diğer satış noktalarında bu yıl kurban satışı gerçekleştirilemeyecek. 

ŞAP HASTALIĞINA KARŞI ALINAN TEDBİRLER 

Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Fatih Yıldız, Seferihisar’ın Turgutlu Mahallesi'nde şap hastalığı tespit edilmesi üzerine, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla 10 kilometrelik bir alan içinde kalan bölgelerde kurban satışının yasaklandığını belirtti. Urla’da bu alan içinde kalan garaj arkasındaki kurban satış yeri de bu kapsamda kapatıldı. 

URLA’DA GÖZETİM ALTINA ALINAN MAHALLELER 

Yıldız, Urla’nın Bademler, Hacı İsa, Altıntaş, Kuşçular, Ovacık, Sıra, Yenikent, Naipli, Camiatik, Yenice, Yelaltı, Yaka ve Rüstem mahallelerinin gözetim bölgesinde kaldığını ve bu mahallelerde 15 gün boyunca hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığını söyledi. Vatandaşların sağlığı açısından bu tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. 

Alınan karar gereği, Urla’da kurban satışı yapılacak yeni yerler İçmeler Mahallesi eski Top Sahası ve Zeytinalanı Kahveler Durağı karşısında belirlendi. Bu yerlerde kurban satışı ve kesimi yapılabilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.