Kurban Bayramı’nda kaçan kurbanlıklar kaybolmayacak! Boğa Yakalama Timleri kuruldu

Kurban Bayramı’nda kaçan kurbanlıklar kaybolmayacak! Boğa Yakalama Timleri kuruldu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Kurban Bayramı’nda kaçan kurbanlıklar kaybolmayacak! Boğa Yakalama Timleri bayram boyunca aktif olacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan 4 günlük Kurban Bayramı süresince İstanbulluların huzurlu ve sorunsuz bir bayram geçirmesi için hazırlıklarını tamamladı. Yapılan açıklamada, ekiplerin bayram süresince görev başında olacağı ve çeşitli önlemler alındığı belirtildi. 

KURBAN KESİM VE SATIŞ HİZMETLERİ 

Bayram hazırlıkları kapsamında, İBB'ye ait 5 modern tesiste kurban satış ve kesim hizmeti verilecek. Kurban kesim hizmetlerinin hijyenik koşullarda gerçekleştirilmesi için vatandaşlara 240 bin hijyenik kurban poşeti ücretsiz olarak dağıtılacak.  

BOĞA YAKALAMA TİMLERİ GÖREVDE 

Kaçan kurbanlıkların yakalanıp sahibine teslim edilmesi için özel olarak oluşturulan Boğa Yakalama Timleri, bayram süresince aktif olacak. İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı hayvan bakımevlerinde hazır bekletilecek ekipler, gelen ihbarlar üzerine hızlıca harekete geçerek kaçan kurbanlıkları yakalayacak. 

TEMİZLİK VE DENETİMLER ARTTIRILACAK 

Bayramda kentte istenmeyen görüntülerin oluşmaması için denetimler sıkılaştırılacak. İBB, temizlik çalışmalarını özenle yürütecek ve kent genelinde hijyenin sağlanması için gerekli tüm önlemleri alacak. Bayram süresince temizlik ekipleri de görev başında olacak ve herhangi bir olumsuzluk durumunda hızlıca müdahale edilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.