Kurban'da 'kimlik bilgileri' dönemi başlıyor

Kurban'da 'kimlik bilgileri' dönemi başlıyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, geliştirilen 'Tarım cebimde' uygulamasıyla, ''vatandaşlarımız, satın alacakları hayvanların kontrollerini yapabiliyor. Çok kısa süre içinde hayvanın şeceresi görülebiliyor'' dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurbanlık hayvanlarını güvenle satın alabilmeleri için geliştirdiği "Tarım Cebimde" uygulaması hakkında bir yazılı açıklama yaptı. Bu yenilikçi uygulama sayesinde,vatandaşlar kurbanlık hayvanların aşıları ve gerekli şartları taşıyıp taşımadığını kolaylıkla sorgulayabilecekler.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada "Tarım Cebimde" uygulaması, vatandaşların satın almak istedikleri kurbanlıkların aşılarını ve gerekli şartları taşıyıp taşımadığını sorgulayabilmelerine imkan sağlıyor. ifadeleri kullanıldı.

Geliştirilen uygulamayla kurbanlık hayvanların küpe numaraları girilerek büyükbaş ve küçükbaşla ilgili detaylara ve aşı bilgilerine ulaşılabiliyor.

3 ADIMDA KURBANLIK SORGULAMASI

Kurbanlık sorgulama, uygulama üzerinden 3 adımda gerçekleştirilebiliyor.

İlk adımda önce "Tarım Cebimde" uygulamasını cep telefonuna indirmek gerekiyor.

İkinci adımda ise herkese açık "hayvansal üretim" ana menüsünden "küpe sorgulama" alt menüsü seçiliyor.

Üçüncü ve son adımda gelen menüde büyükbaş veya küçükbaş hayvan seçimi yapıldıktan sonra satın alınmak istenen hayvanın küpe numarası girilerek "sorgula" butonuna tıklanıyor.

Çıkan sonuçlarda hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşıları hakkında tüm bilgiler görülebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.