Kurbanlık fiyatlarında sert düşüş! 25 bin liralık indirimler yapıldı

Kurbanlık fiyatlarında sert düşüş! 25 bin liralık indirimler yapıldı
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlık fiyatlarında sert düşüş! Satıcılar fiyatları 25 bin TL kadar düşürdü...

Kurban Bayramı'na günler kala, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan gelen kurbanlık satıcıları, bekledikleri satış rakamlarına ulaşamadıkları için fiyatlarda indirim yapmak zorunda kaldı. Bursa'nın Osmangazi Belediyesi Kurban Pazarı'nda çadır kuran satıcılar, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için alıcı beklerken, satışların beklenenden düşük olduğunu ifade ettiler. 

GÜNCEL KURBANLIK FİYATLARI 

Bu yıl büyükbaş hayvanlar 100-200 bin TL arasında alıcı bulurken, küçükbaş hayvanlar 10-25 bin TL arasında satılıyor. Satıcılar, bayrama sayılı günler kala fiyatlarda ciddi indirimler yaparak, vatandaşları kurbanlık almaya teşvik etmeye çalışıyor. 

FİYATLAR 25 LİRA DÜŞTÜ 

Kars'tan 40 büyükbaş hayvanla Bursa'ya gelen bir satıcı, "Şu an elimde 30 tanesi kaldı. Bayrama 6 gün kaldı, Şu an kimse gelmiyor, vatandaşları bekliyoruz. Vatandaş indirim yapmamızı bekliyordu, indirim de yaptık. 1 hafta önce 110 bin liralık hayvanı şu an 85-90 bin liraya kadar düşürdük" dedi. 

Bingöl'den 22 büyükbaş hayvanla Bursa'ya gelen bir başka satıcı ise, "Bu sene umduğumuzu bulamadık, verim alamıyoruz. İndirim yaptığımız halde vatandaşlar hala indirim bekliyor. Son günlerde satıcılar hayvanları geri götürmemek için ucuz fiyattan verir" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.