Lodos pazar günü sert esecek: Sağlık problemlerine dikkat!

Lodos pazar günü sert esecek: Sağlık problemlerine dikkat!
Ülkemizde yaz havasının etkisi sürerken, pazar günü güçlenecek lodos, baş ağrısı ve halsizlik gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Meteoroloji, gece saatlerinde Marmara'nın batısında sağanak ve gök gürültülü yağışların görüleceğini de bildirdi.

MGM’nin son hava tahminlerine göre, ülke genelinde hava sıcaklıkları artış gösteriyor. Özellikle kuzeybatı kesimlerde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara Bölgesi’nde gece saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışlar, hava durumunu olumsuz etkileyecek. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde 1 ila 3 derece artması öngörülüyor.

LODOS ETKİLİ OLACAK

Marmara ve Ege bölgelerinde lodos, pazar günü sert bir şekilde esecek. Bu durum, özellikle Marmara'da baş ağrısı ve halsizlik gibi sağlık problemlerine neden olabileceği konusunda vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Lodosun etkisiyle, başta Trakya ve Çanakkale çevresi olmak üzere birçok bölgede sağlık sorunları yaşanabilir. Ayrıca, Sakarya bölgesinde kısa süreli yağışların da görüleceği tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesi: Lodos, özellikle Trakya ve Çanakkale çevresinde etkili olacak. Gece saatlerinde Sakarya'da kısa süreli yağmurlar bekleniyor. Pazartesi günü hava 5 derece serinleyecek ve yağışlı bir hava hâkim olacak.

İç Anadolu Bölgesi: Pazar günü güneşli bir hava bekleniyor ancak lodosun daha da sert eseceği tahmin ediliyor. Gündüz sıcaklıkları 28-29 dereceye kadar yükselebilirken, gece sıcaklıkları 8-12 derece arasında düşüş gösterecek.

Ege Bölgesi: Sert esecek olan lodos, bölgeye çöl tozu taşıyacak. Denizli 32 derece, Bodrum ise 30 derecesıcaklıkla hafta sonunu geçirecek. Pazartesi günü rüzgarın etkisi azalacak ve serinleme başlayacak.

Akdeniz Bölgesi: Hava nemli ve bunaltıcı bir hal alacak. Adana'da sıcaklık 35 dereceyi bulacak. Deniz suyu sıcaklıkları ise 27-28 derece civarında olacak.

Karadeniz Bölgesi: Doğu Karadeniz’de pazar günü sıcaklıklar 4 derece artacak. Pazartesi Batı Karadeniz’de, salı günü ise Doğu Karadeniz’de kısa süreli yağışlar bekleniyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu: Bu bölgelerde yağış beklenmiyor. Hava açık ve sıcaklıklar artış gösteriyor. Erzurum 22 derece, Malatya 27 derece, Gaziantep ve Diyarbakır ise 32 derece civarında seyredecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.