Lübnan Başbakanı'ndan İsrail'e karşı BM çağrısı

Lübnan Başbakanı'ndan İsrail'e karşı BM çağrısı
Lübnan Başbakanı Mikati, İsrail'in Lübnan'daki sivillere yönelik saldırılarına karşı BM Güvenlik Konseyi'nden daha etkili önlemler talep etti.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in Lübnan'daki sivillere yönelik saldırılarını şiddetle kınayarak, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ni bu konuda daha kararlı önlemler almaya davet etti. Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Mikati başkent Beyrut'taki hükümet merkezinde BM Güvenlik Konseyi'ne üye ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi.

"SİVİL SAVUNMA ÇALIŞANLARINI KORUMAK İÇİN HIZLI VE GÜÇLÜ OLUNMALI"

Mikati, toplantıda BM Güvenlik Konseyi'nin İsrail'in Lübnanlı sivillere yönelik hak ihlalleri ve saldırılarına karşı daha etkili ve kararlı adımlar atması gerektiğini vurguladı. Özellikle masum sivillerin ve sivil savunma çalışanlarının korunması gerektiğine dikkat çeken Mikati, "Güvenlik Konseyi, masum sivillerin ve sivillerin acısını dindirmek için elinden geleni yapan sivil savunma çalışanlarını korumak için tepkisi hızlı ve güçlü olmalı" dedi.

Lübnan Başbakanı, İsrail'in bu saldırılarının uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu ve Lübnan halkının güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Olayın arka planına bakıldığında, Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 7 Eylül'de İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Farun kasabasına düzenlediği saldırılar sonucu çıkan yangını söndürmeye giden sivil savunma ekipleri hedef alınmıştı. Bu saldırıda üç ilk yardım görevlisi hayatını kaybederken, ikisi ise yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.