Lübnan Devlet Üniversitesi, İsrail saldırıları nedeniyle eğitimi askıya aldı

Lübnan Devlet Üniversitesi, İsrail saldırıları nedeniyle eğitimi askıya aldı
Lübnan Devlet Üniversitesi, Sayda, en-Nabatiye ve Sur kentlerindeki kampüslerinde, İsrail’in devam eden saldırıları nedeniyle eğitimi askıya aldığını duyurdu.

Lübnan Devlet Üniversitesi, İsrail'in devam eden saldırıları nedeniyle Sayda, en-Nabatiye ve Sur kentlerindeki kampüslerinde eğitimi askıya alacağını duyurdu. Üniversite Rektörü Bessam Bedran, yaptığı yazılı açıklamada, "Pazartesi günü üniversitenin bu şubelerinin kapatılacağını duyuruyorum" ifadelerini kullandı. Açıklamada, bu adımın, öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve çalışanların güvenliğini sağlamak amacıyla alındığı vurgulandı.

EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN TAVSİYESİ

Lübnan Eğitim Bakanı Abbas el-Halebi, daha önce yaptığı açıklamalarda, eğitim kurumlarının açılması veya kapatılması konusunda güvenlik koşullarını değerlendirme inisiyatifinin okul, enstitü ve üniversite yönetimlerine bırakıldığını belirtmişti.

ÇATIŞMALAR GİDEREK ŞİDDETİNİ ARTIRIYOR

İsrail ordusunun 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında, 3'ü çocuk 7'si kadın olmak üzere toplam 45 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah, bu saldırıda aralarında üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in de bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü duyurdu.

ULUSLARARASI TEPKİLER BÜYÜYOR

Uluslararası toplum, İsrail’in artan saldırıları karşısında bölgesel bir savaşın patlak verebileceği uyarısında bulunuyor. İsrail, Lübnan sınırındaki kuzey bölgelerden tahliye edilen vatandaşlarının güvenli bir şekilde evlerine dönmesini “savaşın hedefleri” arasında gösterirken, Hizbullah, çatışmaların yalnızca İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durması halinde sona ereceğini vurguluyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.