Lübnan’da İsrail saldırılarında 1540 kişi öldü, 77 bin kişi göç etti

Lübnan’da İsrail saldırılarında 1540 kişi öldü, 77 bin kişi göç etti
İsrail’in Lübnan’a 8 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda 1540 kişi hayatını kaybetti, 77 binden fazla kişi yerinden edildi. Yerinden edilenlerin bir kısmı barınma merkezlerine yerleştirilirken, binlerce kişi Suriye'ye sığındı.

Lübnan Afet Risk Yönetimi Birimi’nin raporuna göre, İsrail’in 8 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda 1540 kişi hayatını kaybetti, 5410 kişi ise yaralandı. Yerinden edilenlerin sayısı 77 bini aşarken, barınma merkezlerinin sayısı 565’e ulaştı. Binlerce kişi ise Suriye’ye geçiş yaptı.

7034 HAVA SALDIRISI VE 248 FOSFOR BOMBALI SALDIRI

İsrail'in düzenlediği 7034 hava saldırısı ve 248 fosfor bombalı saldırı sonucunda, Lübnan genelinde büyük bir yıkım yaşandı. Yerinden edilenlerin çoğu devlet okulları, meslek enstitüleri ve tarım merkezlerinden oluşan barınma merkezlerine yerleştirildi. Kimi göç edenler ise evlere, otellere ya da Suriye’ye sığındı.

SURİYE'YE YOĞUN GÖÇ

Raporda son iki gün içinde 15 bin 600 Suriyeli ile 16 bin 130 Lübnanlının Suriye'ye geçtiği belirtildi. Savaşın etkisiyle başkent Beyrut’a ve kuzey bölgelere göç edenlerin yanı sıra Suriye’ye göç eden binlerce kişi bulunuyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.