Lübnan’da İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı 274'e yükseldi

Lübnan’da İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı 274'e yükseldi
İsrail'in hava saldırılarında ölenlerin sayısı 274'e yükselirken, yaralı sayısı 1000'i aştı. Lübnan'da büyük bir göç dalgası yaşanıyor.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail’in sabah saatlerinden itibaren düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 274’e çıktığını, yaralıların ise 1024’e ulaştığını açıkladı. Bakan, hayatını kaybedenlerin 24'ünün çocuk, 39'unun ise kadın olduğunu belirtti.

2006 SAVAŞIYLA KARŞILAŞTIRMALAR

Ebyad, İsrail’in son saldırılarını 2006’daki Lübnan-İsrail savaşıyla karşılaştırarak, o dönemde yaralı sayısının 10 bin olduğunu hatırlattı. Ancak sadece son bir hafta içerisinde yaklaşık 5 bin kişinin yaralandığını ifade etti.

Lübnan Sağlık Bakanı, İsrail saldırılarının sağlık hizmetlerini de vurduğunu, ambulansların hedef alındığını belirtti. Bu saldırılarda iki sağlık çalışanı hayatını kaybederken, 16’sı ise yaralandı.

Bakan Ebyad, saldırılarda ölenlerin büyük çoğunluğunun siviller olduğunu vurguladı. Lübnan’ın güneyinden başkent Beyrut ve kuzeye doğru büyük bir göç dalgasının yaşandığını ekledi. Irak ve Ürdün gibi ülkelerden tıbbi yardımların gelmesine rağmen, daha fazla uluslararası desteğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

İsrail’in saldırılarında yaralananların 27 farklı hastaneye nakledildiği aktarıldı. Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülkede eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı okulların yerinden edilen vatandaşlara barınak olarak açıldığını duyurdu.

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki kentler ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine sabah saatlerinden bu yana yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılar, bölgede zaten zor durumda olan sivil halkı daha da olumsuz etkiliyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.