Lübnan'daki çatışmalarda ölü sayısı 1247'ye yükseldi

Lübnan'daki çatışmalarda ölü sayısı 1247'ye yükseldi
Lübnan Çevre Bakanı Nasır Yasin, 8 Ekim 2023’ten bu yana süren çatışmalarda ölenlerin sayısının 1247'ye, yaralıların ise 5 bin 278'e ulaştığını açıkladı. Yerinden edilenlerin sayısının 500 bine yaklaştığı belirtiliyor.

Lübnan Çevre Bakanı Nasır Yasin, 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların yol açtığı kayıplara dair çarpıcı veriler paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, bu süre zarfında 1247 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 278 kişi ise yaralandı. Ölenlerin çoğunluğunu sivil, kadın ve çocukların oluşturduğu belirtildi.

ZORUNLU GÖÇ DEVAM EDİYOR

Yasin, sığınma merkezlerinde kayıtlı yerinden edilenlerin yüzde 30'unun bu çatışmalar sırasında göç edenler olduğunu ifade etti. Özellikle güney bölgelerinden ve Bekaa'dan 150 binden fazla kişinin göç ettiği tahmin ediliyor. Yerinden edilenler, Vadi Halid, Ekrum, Akkar gibi yerlerden Beyrut, Cebeli Lübnan, Batı Bekaa ve diğer bölgelere yayıldı.

ULUSLARARASI YARDIM ARAYIŞI

Bakan Yasin, yardım etmeye hazır ülkelerle iletişim halinde olduklarını belirtti. Irak, Ürdün, Katar, Kuveyt, Mısır gibi ülkelerden yardımların yakında geleceği ifade edildi. Lübnan, yaşanan insani krizle başa çıkmak için uluslararası destek arayışında.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.