Lufthansa'dan Türkiye eleştirisi: Rekabet avantajı siyasetçilerin gündeminde

Lufthansa'dan Türkiye eleştirisi: Rekabet avantajı siyasetçilerin gündeminde
Lufthansa, Türkiye, Çin ve Körfez ülkelerindeki havayollarının rekabet avantajına dikkat çekerek, Avrupalı siyasetçilere müdahale çağrısında bulundu. Şirket, Rus hava sahasını kullanamayan Avrupa havayollarının bu koşullarda zorlandığını vurguladı.

Havayolu şirketi Lufthansa, artan rekabet baskısı nedeniyle Frankfurt'tan Pekin'e yapılan seferleri durdurmayı değerlendiriyor. Şirketin açıklamasına göre, tüm hatlardaki uçuşlar düzenli olarak gözden geçirilip optimize ediliyor. Frankfurt-Pekin seferleriyle ilgili kararın ekim ayında verileceği belirtildi. Daha önce Spiegel dergisi, Münih'ten Pekin'e yapılan günlük uçuşların devam edeceğini duyurmuştu.

"TÜRKİYE, ÇİN VE KÖRFEZ ÜLKELERİ AVANTAJLI KONUMDA"

DW Türkçe'nin haberine göre Lufthansa, Türkiye, Çin ve Körfez ülkelerindeki havayolu şirketlerinin, düşük maliyetler ve devlet destekleri sayesinde rekabet avantajı elde ettiklerini belirtti.

Şirketin açıklamasında, "Bu bölgelerdeki havayolu şirketleri, düşük merkez maliyetleri ve sosyal standartların yanı sıra devletin sektöre sağladığı yatırımlardan faydalanıyor" denildi. Ayrıca, bu ülkelerin Rus hava sahasını kullanmaya devam ettiği ve bu durumun da rota kısalması sayesinde önemli maliyet avantajı sağladığı vurgulandı.

SİYASİLERE ÇAĞRI: HAREKETE GEÇİN

Lufthansa, Avrupalı havayolu şirketlerinin giderek artan siyasi zorluklarla karşılaştıklarını ve bu durumun uluslararası rekabet gücünü zayıflattığını öne sürdü. Şirket, artan ücretler, düzenleyici vergiler, çevreye yönelik katı kurallar ve altyapı eksiklikleri gibi faktörlerin, Avrupalı şirketleri dezavantajlı konuma getirdiğini belirterek, Almanya ve Avrupa Birliği yetkililerini harekete geçmeye davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.