Marmara Denizi’nin rengi değişti! Bu kez turuncuya döndü: Endişelendiren görüntünün sebebi açıklandı...

Marmara Denizi’nin rengi değişti! Bu kez turuncuya döndü: Endişelendiren görüntünün sebebi açıklandı...
Marmara Denizi’nde yaşanan renk farklılığı endişeye neden oldu. Marmara Denizi bu kez turuncuya döndü! Endişelendiren görüntünün sebebi açıklandı...

Marmara Denizi’nde yaşanan renk değişikliği bölgede yaşayan vatandaşlar arasında endişeye sebep oldu. Deniz suyunun turuncuya döndüğünü gören vatandaşlar o anların fotoğrafını çekti. 

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi Uçmakdere Mahallesi'nde deniz suyunun renginin turuncuya dönüşmesi vatandaşları şaşırttı. Olay, denizdeki plankton çoğalmasıyla açıklandı. 

PLANKTON ÇOĞALMASI DENİZ SUYUNU TURUNCUYA BOYADI 

aa-20240604-34773574-34773569-tekirdagda-planktonlarin-cogalmasiyla-denizin-rengi-degisti.jpg

Uçmakdere Mahallesi'nde sahilin bazı bölümlerinde denizin renginin turuncuya dönüşmesi, bölge sakinleri arasında endişeye yol açtı. 

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, olayın deniz suyu sıcaklığının yükselmesiyle meydana gelen plankton çoğalmasından kaynaklandığını belirterek şöyle konuştu: "Bütün doğada olduğu gibi denizde de zaman zaman bazı mevsimsel olaylar oluyor. Plankton denilen biyolojik canlı, çoğalma sırasında kendi içerisinde patlama yaşar. Planktonun türüne göre deniz turuncu, kahverengi renklere dönüşebilir. Bunun endişe edilecek bir durum olmadığını bir çok insan bilir. Tekirdağ'da zaman zaman bu yaşanıyor. Bu sıralar bir çok kentte sahillerde bu durum gözlemleniyor." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.