Meloni: BMGK reformu anlamlı olmalı, yeni hiyerarşiler yaratmamalı

Meloni: BMGK reformu anlamlı olmalı, yeni hiyerarşiler yaratmamalı
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, BMGK reformlarının yeni hiyerarşiler yaratmaması gerektiğini vurguladı. İtalya'nın çok taraflılığa olan bağlılığını yineledi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) yönelik reformun herkes için yapılması halinde anlamlı olacağını, milletler arasında yeni birinci ya da ikinci sınıf hiyerarşiler yaratılmaması gerektiğini söyledi.

BM GENEL KURULU VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

79. BM Genel Kurulu çerçevesinde New York'ta bulunan Meloni, burada BM Geleceğin Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı. İklim değişikliği, sosyal ve ekonomik eşitsizlikler, insani ve sağlık krizleri gibi karmaşık sorunlar karşısında harekete geçilmesi gerektiğini dile getirdi. "Hiçbir devlet, zamanımızın krizlerini yönetemez. Bu nedenle İtalya, çok taraflılığın ve BM'nin sadık bir destekçisidir," dedi.

MELONİ'DEN REFORM ÇAĞRISI

Meloni, BMGK reform tartışmalarına ilişkin ülkesinin tutumunu yineleyerek, "Reform, herkes için yapılırsa anlamlı olur. Yeni hiyerarşiler yaratmakla ilgilenmiyoruz," ifadelerini kullandı. Ayrıca, uluslararası işbirliğinin yeni bir şekilde düşünülmesi gerektiğini vurguladı ve "Mattei Planı"nı tanıttı.

Meloni, büyük teknoloji firmalarının üst yöneticileriyle de görüştü. Yapay zeka ve teknolojik gelişmeleri ele alarak İtalya'daki yatırım planlarını görüştü.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.