Memur-Sen'den Kamu Personel Alımı Kısıtlamasına Tepki

Memur-Sen'den Kamu Personel Alımı Kısıtlamasına Tepki
Memur-Sen, kamu personel alımlarında yapılacak kısıtlamaya karşı çıktı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu istihdamının sadece emeklilerle sınırlandırılmasının doğru olmadığını ifade ederek, "Kamuda personel fazlalığı değil, eksikliği var. Tasarruf yapılacaksa israftan yapılmalı. Emek ve alın teri israf değildir, emek tasarrufa konu edilemez" şeklinde konuştu.

KAMUDA PERSONEL ALIMINA 3 YIL SINIRLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönemin ekonomik tedbirlerini açıkladı. Bu tedbirler arasında en dikkat çekeni, kamuda personel alımının kısıtlanması oldu. Şimşek, "Kamuda yeni personel istihdamı üç yıl boyunca emekli olanlarla sınırlandırılacak. Kamu çalışanlarının aldığı yönetim kurulu ücretlerine sınırlama getiriyoruz. Mevcut mevzuata göre sadece bir yerden yönetim kurulu ücreti alınıyor. Bu ücretlere üst sınır getireceğiz. Bütün bu hususlar yasal düzenleme gerektiriyor, Meclis'in takdirinde olan hususlardır." dedi.

MEMUR-SEN'DEN ANINDA TEPKİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, karara tepki göstererek, kamuda gereksiz harcamaların kısılmasını ve israfın önlenmesini desteklediklerini ancak personel istihdamının kısıtlanmasına karşı olduklarını belirtti. Yalçın, "Kamuda eğitimden sağlığa, tarımdan enerjiye, ulaşımdan diğer alanlara kadar birçok hizmet alanında personel fazlalığı değil, personel eksikliği var. Tasarruf önceliği israfın önlenmesi olmalıdır. Ama emek ve alın teri, israf değildir. Emek tasarrufa konu edilemez” dedi.

KARARLAR YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ

Yalçın, kamuda görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki farkın büyüdüğünü belirterek, "Bu nedenle istihdamda temel kriter hizmet kalitesi ve nitelik olmalı ve bu doğrultuda gerçek personel ihtiyacı göz ardı edilmemelidir. Enflasyonun etkileri göz önüne alındığında, emekli olmak isteyen kamu görevlisi sayısının azlığı ve üç yıl boyunca yeni atama yapılmaması durumunda oluşacak mağduriyetin büyüklüğü dikkate alınarak kararlar yeniden değerlendirilmeli.

Görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki fark büyük oranda açıldı. Kamu görevlileri emekli olmaktan kaçınıyor, emekli olanlar ise geri dönmek istiyor. Böyle bir durumda, emekli olan kadar personel istihdam edileceği söylemi, atama bekleyen ve üniversitelerden mezun olacak gençlerimiz için hayal kırıklığı yaratıyor." dedi.

NÜFUS VE KAMU HİZMETİ İHTİYACI ARTIYOR

Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenler için 20 bin atama yapacağını açıklamasına da değinen Yalçın, "Öğretmen ihtiyacı ve öğretmen istihdamı arasındaki çelişkiyi göz önüne alarak şunu belirtmek istiyorum: Eğitim hizmetinin kalitesi öğrenci ve öğretmen sayısına bağlıdır. Nüfus artıyor, kamu hizmeti ihtiyacı artıyor, kamunun hizmet etmesi gereken alanlar genişliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.